Խոհանոցը մեր մշակույթի անքակտելի մասն է, մեր ոչ նյութական ժառանգությունը, և միայն մեզանում է, որ «խոհ արար» նշանակում է միտք արարող, և այդ հիմքի վրա է միտքը զարգանում. հայը միշտ այդպես է ընկալել խոհարարությունը և այդպես բնորոշել։ Այս մասին այսօրվա ասուլիսին ասաց «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման ու պահպանման» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը։ «Եթե մենք չուն
... Կարդալ շարունակությունը
«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման եւ պահպանման» հասարակական կազմակերպության նախաձեռնությամբ հուլիսի 14-ին Սարդարապատի հուշահամալիրում կանցկացվի Տոլմայի համահայկական փառատոն: Ինչպես այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ նշեց կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը, փառատոնի անցկացումը կազմակերպության' հայկական ավանդական խոհանոցի լուսաբանման եւ հանրությ
... Կարդալ շարունակությունը
Հուլիս 14-ին Սարդարապատի հուշահամալիրում տեղի կունենա ազգային-ավանդական ճաշատեսակի` տոլմայի փառատոն: Այն կազմակերպում է «Հայ Խոհարարական ավանդույթների Զարգացման և Պահպանման» ՀԿ-ն «Ոսկե ծիրան» միջազգային կինոփառատոնի շրջանակներում: Կազմակերպիչները նշում են, այս միջոցառման նպատակը հայ ավանդական կերակրատեսակների մասսայականացումն է
... Կարդալ շարունակությունը